Locale Altele
Luni, 29 Aprilie 2024
Luni, 29 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
„Jaf“ la Primăria Racșa
Ioana Gavrău  - Marti, 21 Septembrie 2010
Nouă persoane din cadrul Primăriei Orașu Nou sunt acuzate de furt, pe numele lor fiind depuse deja plângeri penale. Acestea sunt acuzate că luni au intrat abuziv în sediul Primăriei Racșa, de unde au luat mai multe calculatoare, materiale de birotică, xeroxuri, dar și aproximativ 10.000 lei. Cazul a ajuns în atenția poliției, dar și a procurorilor sătmăreni.

Primarul comunei Racșa, Toma Betea, susține că nouă persoane, în frunte cu secretarul Primăriei Orașu Nou, au spart yala de la ușa unui birou și au furat mai multe obiecte.

„Totul a fost pregătit ca la carte. Au venit cu saci, cele nouă persoane au luat rapid mai multe calculatoare, registrele de Stare Civilă, materiale de birotică și aproximativ 10.000 lei, bani ce aparțineau de comuna Racșa“
, a spus primarul Toma Betea.

În opinia acestuia, totul s-a desfășurat ca un jaf. „Din fericire, nu au distrus nimic. Au acționat profesionist, când lumea nu era în jur. Le-am făcut plângere penală la Poliție și Parchet. Din câte știu eu, capul „operațiunii“ a fost secretarul comunei Orașu Nou, Silvia Barta“, a mai spus Betea.

„Am procedat legal“

Problemele de rivalitate dintre cele două comune, Racșa și Orașu Nou, sunt cunoscute de toată lumea, iar o singură scânteie este suficientă pentru a declanșa un adevărat tărăboi.

În baza Legii 87/2010, comuna Orașu Nou s-a despărțit de Racșa, iar în 11 septembrie, Toma Betea a fost ales primar în nou-înființata comună.

Însă, înainte de organizarea alegerilor, cele două primării funcționau într-o singură clădire, în Racșa. Astfel, tot echipamentul a fost mutat din Orașu Nou în Racșa, iar funcționarii din cele două comune munceau împreună.

Ulterior, printr-un ordin al prefectului Radu Giurcă, angajații Primăriei Orașu Nou au primit dispoziția să se mute cu activitatea înapoi în comuna lor. „Zilele trecute am vorbit cu domnul prefect, care mi-a spus că putem să luăm toate lucrurile care aparțin de Orașu Nou. Așa am și făcut. Opt consilieri au venit să ne ajute și astfel am reușit să ne luăm tot ce aparține de comuna noastră. Nu consider că am procedat greșit“, a spus Silvia Barta, secretarul comunei Orașu Nou.

Prefectul Radu Giurcă a promis că se va ocupa personal de problemă. „Eu le-am spus că își pot lua lucrurile din Primăria Racșa și să le mute în Orașu Nou. În ceea ce privește modalitatea în care au facut-o, nu pot să mă pronunț“, a spus prefectul Giurcă.
3407 vizite
Distribuie pe